"اَلَلَّهُمَّ صَلِّ صَلاَةً كاَمِلَةً ، وَسَلِّمْ سَلاَماً تاَماً عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ الَذِيْ تَنْحَلُّ بِهِ العُقَدُ ، وَتَنْفَرِجُ بِِهِ الكُرَابُ ، وَتُقْضَى بِهِ الحَوَائِجُ ، وَتُنَالُ بِهِ الرَغَائِبُ وَحُسْنُ الخَوَاتِيْمِ ، وَيُسْتَسْقَىْ الغَمَامُ بِوَجْهِهِ الكَرِيْمِ ، وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ فِى كُلِّ لَمْحَةٍ وَنَفَّسٍ بِعَدَدِ كُلِّ مَعْلُومٍ لَكَ" ...PenaKu Merah KertasKu Putih Dan Aku Akan Terus Menulis... "بسم الله الرحمن الرحيم "
Agen
REBUT 5 SEBELUM 5
Secotet Kalam
إِقْـرَاء خـَيْرُ مَا تَجِدْ ، أُكْتـُبْ خَـيْرُ مَا تَقْرَاء ، إِحْفَـظْ خَـيْرُ مَا تَكْتُبْ
\\\ ___( ", )___ ///
Orang Berfikiran TINGGI Gemar Bicara tentang ILMU
Orang Berfikiran SEDERHANA Gemar Bicara tentang PERISTIWA
Orang Berfikiran RENDAH Gemar Bicara tentang ORANG LAIN
Orang Berfikiran CETEK Gemar Bicara tentang DIRI SENDIRI
\\\ ___( ," )___ ///
Sayyidina Ali Karramallahu Wajhah


Apabila kamu merasa letih kerana berbuat kebaikan, maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan yang dilakukan akan terus kekal.. Dan sekiranya kamu berseronok dengan dosa maka sesungguhnya keseronokan itu akan hilang dan dosa yang dilakukan akan terus kekal.."

Egypt
MyMalaysia
Meninggalkan Solat Meruntuhkan Agama

Chit Chat


Shoutbox

Free Hit Counters


Jangan Lupa Mengingati Allah

Akhbar Online

Kalau betol Bugis Lanun…
Oct 7, 2008

Selalu kita dengar dari mulut2 orang yang menyatakan “Bugis adalah lanun tanah Melayu @ bugis telah melanun tanah Melayu”. Bukan Malaysia ye tp Tanah Melayu.

Ingat Sepatah perkataan yang mendatangkan fitnah tetap akan dipertanggungjawabkan nanti. Tunggu je lah.

Kalau benar bugis adalah tanah melayu mana buktinya.

Cuba kita lihat, Mejoriti raja2 @ sultan2 di Malaysia adalah berketurunan Bugis. Contohnya Perak, Selangor, Kelantan, Johor dan lain2.

Adakah ada perampasan kuasa disitu @ Perlanunan kuasa?

Kepada mereka yang berani menebarkan jala fitnah, pergilah ke musium2 di Raja @ lihatlah salasilah keturunan raja2 bugis, dizaman manakah bukti perlanunan kuasa.

Sebaliknya keturunan raja2 bugis akhirnya sampai ke nasab Rasulullah S.A.W. bukankan yang akan memimpin negara2 Islam adalah dr nasab keturunan Baginda.

Sebenarnya Lanun adalah agenda barat. Penjajah yang datang menjajah.

Satu cerita, Belanda menyerang serta menawan Markasar, negeri orang2 bugis. Lalu mereka mengusir pemuda2 markasar dari daratan. Oleh kerana mahu mengambil kembali tanah air mereka yang tercinta, Pemuda2 ini menyedia ketenteraan di lautan. Akhirnya cuba menawan kembali Tanah air tercinta. Lalu mereka digelar Belanda “Lanun”. Siapakah lanun Penjajah @ Pemuda2 itu?

Dan apabila orang2 bugis merupakan pakar menyusun ketenteraan di air, mereka mengawasi laut selat Melaka supaya tidak diganggu oleh penjajah…………

Memang ada dikalangan orang bugis yang membuat huru hara, ini kerana bila sudah ada kekuatan tentu ada segelintir yang sudah mempunyai niat yang sumbang. Manusia mana terlepas dari berbuat dosa. Ingat setandan pisang x semua cantikkan??

“10 Jong Pecah, Anjing Tetap bercawat ekor juga”

Khalifah_genbugis9

Labels:

posted by faQirilallah @ 10/07/2008 10:17:00 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
Powered by
ade cerita ttg aku

A.K.A : M.S.Hidayatullah Al-Azhari
Location : Malaya
Pekerjaan : Khadim Masjid Al-Hidayah & Faidu Rahmah
Toriq : Asy-Syaazuliyyah
Status : Ummu Haura' Muhammad
Mood: Penuh rasa ta'zhim ku persembahkan ketika Allah S.W.T Mentajallikan KeindahanNya


Segala Puji BagiMU Ya ALLAH, Yang Pertama.. Tanpa Ada Yang Mengawali, Yang Terakhir.. Tanpa Ada Yang Mengakhiri, Yang Tak Terlihat.. Oleh Pandangan Orang Yang Memandang, Yang Tak Tergambarkan.. Oleh Bayangan Orangg Yang Membayangkan, KAU Ciptakan Makhluk.. Dengan KekuasaanMU, KAU Ciptakan Segala Sesuatu.. Dengan KehendakMU, Segala Puji Ya ALLAH, Yang Memberi Kami Kemampuan.. Untuk Mensyukuri NikmatMu, Yang Membuka Bagi Kami.. Pintu-Pintu Ilmu KeilahianMu, Segala Puji Ya ALLAH, Dengan Segenap Pujian Yang Dikumandangkan.. Para Malaikat.. Dan Sekalian Makhluk Yang Dimuliakan, Segala Puji BagiMU, Atas Nikmat Yang KAU Berikan.. Kepada Kami.. Hamba-HambaMU.. Yang Telah Mendahului.. Mahupun Yang Akan Datang Kemudian, Pujian Kami Aturkan kepada MU.. Sebagai Penghubung Untuk MentaatiMU.. Dan Meminta Ampunan, Sebagai Penyebab Memperoleh Redho.. Pengantar Jalan..Menuju Syurga Segala Puji BagiMU Ya ALLAH, KAU Ciptakan Kami Sebagai Hamba, Dan Sebagai Umat Nabi Muhammad.. KekasihMU. ______________ __________________ _____________________

Previous Post
Archives

HotLink's
Semasa
Club's
Rakyat A.K.A Kerajaan
Blogger's Clan'z


Muaaahh Islam

Komuniti Blogger Azhari

BLOGGER

© 2005 Aboo Haura' Hidayatullah Al-Azhari Blogspot Template by Isnaini Dot Com