"اَلَلَّهُمَّ صَلِّ صَلاَةً كاَمِلَةً ، وَسَلِّمْ سَلاَماً تاَماً عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ الَذِيْ تَنْحَلُّ بِهِ العُقَدُ ، وَتَنْفَرِجُ بِِهِ الكُرَابُ ، وَتُقْضَى بِهِ الحَوَائِجُ ، وَتُنَالُ بِهِ الرَغَائِبُ وَحُسْنُ الخَوَاتِيْمِ ، وَيُسْتَسْقَىْ الغَمَامُ بِوَجْهِهِ الكَرِيْمِ ، وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ فِى كُلِّ لَمْحَةٍ وَنَفَّسٍ بِعَدَدِ كُلِّ مَعْلُومٍ لَكَ" ...PenaKu Merah KertasKu Putih Dan Aku Akan Terus Menulis... "بسم الله الرحمن الرحيم "
Agen
REBUT 5 SEBELUM 5
Secotet Kalam
إِقْـرَاء خـَيْرُ مَا تَجِدْ ، أُكْتـُبْ خَـيْرُ مَا تَقْرَاء ، إِحْفَـظْ خَـيْرُ مَا تَكْتُبْ
\\\ ___( ", )___ ///
Orang Berfikiran TINGGI Gemar Bicara tentang ILMU
Orang Berfikiran SEDERHANA Gemar Bicara tentang PERISTIWA
Orang Berfikiran RENDAH Gemar Bicara tentang ORANG LAIN
Orang Berfikiran CETEK Gemar Bicara tentang DIRI SENDIRI
\\\ ___( ," )___ ///
Sayyidina Ali Karramallahu Wajhah


Apabila kamu merasa letih kerana berbuat kebaikan, maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan yang dilakukan akan terus kekal.. Dan sekiranya kamu berseronok dengan dosa maka sesungguhnya keseronokan itu akan hilang dan dosa yang dilakukan akan terus kekal.."

Egypt
MyMalaysia
Meninggalkan Solat Meruntuhkan Agama

Chit Chat


Shoutbox

Free Hit Counters


Jangan Lupa Mengingati Allah

Akhbar Online

Alahai Egypt Air..Jodoh tak kemanakan??
Dec 1, 2008

Tanggal 24 November 2008, merupakan hari terakhir aku di Malaysia. Time ni hati aku kosong sgt. Tak tau pe yang aku pikirkan. Kadang2 tak sabar2 sgt nak sampai mesir kadang2 ada sedih, sayu dan macam2 la. Ape pun aku mesti meneruskan perjalanan ini untuk masa depan.

Hari itu, aku mmg dah siap2 pack barang2 yang nak dibwk pulang ke sana. Cuma tak berapa nak sempurna je tggal lg 10% je. Pagi2 lagi aku dah kuar pg Low Yat KL cari aksesori laptop n beberapa barang yang dikirim.

Lepas settle suma di LowYat KL, Aku balik umah makcik aku then test sgl barang yang baru dibeli then time tghari aku kuar balik g jumpa seseorang, jgn tanye la sape.. huhu. Semuanya aku lakukan dlm keadaan mcm lg seminggu aku nak Flight balik mesir. Relax n tenang.. Mana taknya, dlm pkul 10am pagi td aku ade call sorang sahabat yang akan fly bersama aku, untuk mengconfirmkan ttg flight arini. Bila dicall bonda dia yang jawab,


Aku : Assalamualaikum warahmatullah

Bonda abg Jay : Wa 'aa laii kumus saaaa laaaam.

Aku : (Sure mak dia nih) abg Jay ada tak, makcik.

Bondanya : Taaaakkk deee, diiaaa peeegii beelii baaraangg untukkk baawaakk baalikk malaamm karaangg..

Aku : Owh, Saya kawan dia yang akan balik dgn dia malam ni.

Bondanya : Owh yang dokk perakkk tuuu yeeee.

Aku : ye makcik, jadi pkul brape abg Jay akan berada di airport mlm ni...

Bondanya : lepaasss isyaakkk kaaamiii bertolakkk laaa kee KLIAaa

Aku : Aik, nape lewat sangat ni makcik, kan flight pkul 12am.

Bondanya : eh Mana ada , Flight pkul 4am lebih. Jadi dalam pkul 12 kami dah ada la kat KLIA.

Aku ; Ye ke ni makcik, tak silap saya tiket tu pkul 12am dah flight dah jadi kena la check in dalam pkul 9 @ 10.. Erm takpe la makcik saya salah tgok kot...

Bondanya : HA KAMU TENGOK BALIK BEBTOL. CHECK ELOK2. KALAU ADA PAPE BAGITAU BALIK KAT KAMI.

Aku : (uik garang pulak makcik ni) Ye la makcik, mgkin saya salah tgok.. k la ye makcik Assalamualaikum.


Habis je perbualan tu aku melonjak happy. Yess!! Pkul 4am lama lagi, boleh pusing2 KL dulu, g lepak mapley dulu. Yahhhoooo!!!

Jam tangan dah pkul 6pm lebih, tetiba ati tak sedap je. Time ni dah ade kat KL.. klu nak balik umah kenangkan Trafik Jam dek orang balik dr keje lagi busuk2 sampai umah pkul 7lebih. Tp takpe la tiket flight kan pukul 4am 25hb.. relax la..

Dalam kete aku berborak dengan kak echa fsl flight mlm ni.. waktu bertolak n waktu smpai.. kak echa bersuara " eh takkan bertolak pkul 4am bleh sampai dalam pkul 7.20am. kejapnye!!" 3jam je ae. Kata 8 until 10jam..

Mnyirap darah aku, nape la aku tak terpikir...Ntah nape tibe2 tercall no abg Jay,


Aku : Assalamualaikum

Abg Jay : Wa'alaikumussalam.. ha Syafie!! Terima Kasih banyak2. Abang Jay salah tengok tiket la. Abg Jay g tengok time balik ke Malaysia plak. Terima kasih ye.

Aku : Ha?? Larrrrr... ok ok. Jumpa di airport.


Call dimatikan. "Adoiyai nape tak cakap awal2"... mampus aku.. Aku terus call azrin, "Azrin tiket aku pkul 12am mlm ni tau. Td tu silap teknikal la. Adoyai. " woit nape plak camtu, ko ni memain plak, tak g confirm tiket ke" hahaha. Camtu la lebih kurang riaksi azrin.

So lepas hantar kak echa n seseorang yang istimewa balik. (tgok kuat bwk mahram tau, wakaka) aku terus ambik motor n balik dengan tergesa2. Tp sempat singgah tesco beli barang orang pesan. Lepas pada tu singgah farmasi beli minyak panas juga orang pesan akhirnya sampai umah jam 8pm lebih. Time tu makcik2 aku dah siap2 nak hantar aku kt KLIA, mane taknya aku dah call diorang soh siap2 dulu sebab dah lewat sgt.. balik umah aku sempat mandi n makan lagi, tu pun sebenarnya hati still tenang. Ye la kan tiket flight kan jam 12am. Check in pkul 11 pun tak pe..

On the way g KLIA, azrin call aku ke aku call dia ntah la, tak ingat.. yang pasti dia tanye aku kat mana n dia tanye aku flight aku pkul brape.. aku cakap la pkul 12am. Azrin cadangkan aku sampai lebih cepat.. aku sedikit pelik. Bila ditanye kenapa, dia cakap mana ada flight egpyt air pkul 12am, Pkul 10.15pm ade la.. time tu jam ditangan dah pkul 9pm. Aku diamkan aje, tak bagitau kat pakcik aku yang tengah drive nih. Ye la kan kang kelam kabut bahaya plak. KALAU JODOH TAK KEMANA LA KATAKAN. Huhuhuhu.

Akhirnya aku sampai di KLIA tepat jam 9.40pm, dengan langkah yang agak tenang aku masuk ke ruang check in.. mata aku memilau mencari azrin dengan latif yang entah dimana, ye la kan, sahabat tersayang tu. Wakakaka.

Padahal diorang depan mata je pun.


Wei, g check in cepat flight mana ada pkul 12am, pkul 10.15... ko jgn wat gile. Kata azrin...

Ye ae, tp dalam tiket ni pkul 12am..jwb aku.

Ko ade g confirm tiket tak??? Azrin tanye lagi, banyak tanye la pakcik ni. Ops dia dah jambu skg.. rambut budak skema.. so byk tanye plak budak ni. Huhuhuhu.

Aa aaz Azhan (Broker tiket) ckp tak yah g confirm pun tak pe.. So aku tak pg confirm tiket la. Gitu la aku jwb dlm keadaan sedikit cuak, namun aku percaya jodoh tak kemana..hehe

"Bapak selumber gile" sampok latif.

Dah dah baik ko g check in cepat... sound azrin ala manja...hikhik.


Akhirnya aku check in barang n terus check in diri aku. Tak sempat nak feeling2 dengan sedara mara, azrin n latip. Cian kat aku. Cadang nak gak tengok they all nangis2 untuk aku. Huhuhu. Tambah2 azrin.. wakaka. Ape pun TQ untuk sume. Xspecially azrin. Ambik berat btol dia kat aku. Dan skang aku dah sampai pun kat cni dan dah pergi buat rusum pun tp kena Ghadan dengan Fattah.. sabar jela, sorry la lupe nak msg korang time sampai aritu. Untuk latif barang yang diutuskan telah sampai ke tangan tuan masing2. Ok bubbye..


P/S : * Moral Of the story, sure korang leh pikir sendiri kot kan?? kalau tak tau gak tanye Syeikh Azrin.. wakaka.


Labels:

posted by faQirilallah @ 12/01/2008 04:24:00 PM  
1 Comments:
  • At December 2, 2008 at 7:03 AM, Anonymous are-tin said…

    haha..ni aku ajar ko.lenkali komfem tiket..kalo tiket bas kuala kangso takpe la ko tanak kompemkan..haha..

    care ko sebut name bro tu abg JAY...mesti bebudak sume ingat die kaki lepak kat uptown ke klcc ke kan..takpon tokey cd haram kat chow kit..hahahaha

     
Post a Comment
<< Home
 
Powered by
ade cerita ttg aku

A.K.A : M.S.Hidayatullah Al-Azhari
Location : Malaya
Pekerjaan : Khadim Masjid Al-Hidayah & Faidu Rahmah
Toriq : Asy-Syaazuliyyah
Status : Ummu Haura' Muhammad
Mood: Penuh rasa ta'zhim ku persembahkan ketika Allah S.W.T Mentajallikan KeindahanNya


Segala Puji BagiMU Ya ALLAH, Yang Pertama.. Tanpa Ada Yang Mengawali, Yang Terakhir.. Tanpa Ada Yang Mengakhiri, Yang Tak Terlihat.. Oleh Pandangan Orang Yang Memandang, Yang Tak Tergambarkan.. Oleh Bayangan Orangg Yang Membayangkan, KAU Ciptakan Makhluk.. Dengan KekuasaanMU, KAU Ciptakan Segala Sesuatu.. Dengan KehendakMU, Segala Puji Ya ALLAH, Yang Memberi Kami Kemampuan.. Untuk Mensyukuri NikmatMu, Yang Membuka Bagi Kami.. Pintu-Pintu Ilmu KeilahianMu, Segala Puji Ya ALLAH, Dengan Segenap Pujian Yang Dikumandangkan.. Para Malaikat.. Dan Sekalian Makhluk Yang Dimuliakan, Segala Puji BagiMU, Atas Nikmat Yang KAU Berikan.. Kepada Kami.. Hamba-HambaMU.. Yang Telah Mendahului.. Mahupun Yang Akan Datang Kemudian, Pujian Kami Aturkan kepada MU.. Sebagai Penghubung Untuk MentaatiMU.. Dan Meminta Ampunan, Sebagai Penyebab Memperoleh Redho.. Pengantar Jalan..Menuju Syurga Segala Puji BagiMU Ya ALLAH, KAU Ciptakan Kami Sebagai Hamba, Dan Sebagai Umat Nabi Muhammad.. KekasihMU. ______________ __________________ _____________________

Previous Post
Archives

HotLink's
Semasa
Club's
Rakyat A.K.A Kerajaan
Blogger's Clan'z


Muaaahh Islam

Komuniti Blogger Azhari

BLOGGER

© 2005 Aboo Haura' Hidayatullah Al-Azhari Blogspot Template by Isnaini Dot Com