"اَلَلَّهُمَّ صَلِّ صَلاَةً كاَمِلَةً ، وَسَلِّمْ سَلاَماً تاَماً عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ الَذِيْ تَنْحَلُّ بِهِ العُقَدُ ، وَتَنْفَرِجُ بِِهِ الكُرَابُ ، وَتُقْضَى بِهِ الحَوَائِجُ ، وَتُنَالُ بِهِ الرَغَائِبُ وَحُسْنُ الخَوَاتِيْمِ ، وَيُسْتَسْقَىْ الغَمَامُ بِوَجْهِهِ الكَرِيْمِ ، وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ فِى كُلِّ لَمْحَةٍ وَنَفَّسٍ بِعَدَدِ كُلِّ مَعْلُومٍ لَكَ" ...PenaKu Merah KertasKu Putih Dan Aku Akan Terus Menulis... "بسم الله الرحمن الرحيم "
Agen
REBUT 5 SEBELUM 5
Secotet Kalam
إِقْـرَاء خـَيْرُ مَا تَجِدْ ، أُكْتـُبْ خَـيْرُ مَا تَقْرَاء ، إِحْفَـظْ خَـيْرُ مَا تَكْتُبْ
\\\ ___( ", )___ ///
Orang Berfikiran TINGGI Gemar Bicara tentang ILMU
Orang Berfikiran SEDERHANA Gemar Bicara tentang PERISTIWA
Orang Berfikiran RENDAH Gemar Bicara tentang ORANG LAIN
Orang Berfikiran CETEK Gemar Bicara tentang DIRI SENDIRI
\\\ ___( ," )___ ///
Sayyidina Ali Karramallahu Wajhah


Apabila kamu merasa letih kerana berbuat kebaikan, maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan yang dilakukan akan terus kekal.. Dan sekiranya kamu berseronok dengan dosa maka sesungguhnya keseronokan itu akan hilang dan dosa yang dilakukan akan terus kekal.."

Egypt
MyMalaysia
Meninggalkan Solat Meruntuhkan Agama

Chit Chat


Shoutbox

Free Hit Counters


Jangan Lupa Mengingati Allah

Akhbar Online

Adakah Ini Petanda Wujud Makhluk Halus Dlm Jiwa?
Feb 26, 2014
As-Salamu'alaikum wa Rahmatullah,
Al-Hamdulillah wa Solatu wa Salamu 'ala Rasulillah S.A.W.
Amma Ba'du..

Baru-baru ni terbaca di FB ni, cara-cara nak periksa diri samaada ada gangguan makhluk halus @ tidak dengan membaca surah2 tertentu kemudian akan merasakan beberapa petanda pada tubuh badan..

Tetapi sejak saya bertugas di Masjid Al-Hidayah ni, saya dapat melihat insan-insan yang ada gangguan makhluk halus yg begitu KUAT dan DAHSYAT hanya dengan Laungan Azan dan bacaan Ayat Al-Quran di corong speaker Masjid.

Apabila Laungan Azan dan Bacaan Al-Quran dikumandang, mereka-mereka ini tidak senang hati, hati berkecamuk kacau bilau, merasakan terganggu, merasa telinga bingit mendengarnya.. Kemudian menjadi bualan mulut yang azan dan bacaan al-Quran di Masjid sekian sekian ini terlalu kuat.. Seboleh-bolehnya mahu Launagan Azan dan Bacaan Al-Quran diperlahankan @ dengan erti kata lain tidak dikumandangkan terus..

Syiar Azan di corong speaker Masjid, dikatakan mengganggu. Sedangkan ia laungan menyeru kepada mendekatkan diri kepada Allah Ta'ala. Laungan Azan & Bacaan Al-Quran di corong speaker Masjid sebenarnya jika dihayati menjadi Terapi mententeramkan JIWA, menjauhkan dari SYAITAN, IBLIS & JIN KAFIR, Tetapi kini insan yang beragama Islam sendiri tidak mahu syiar ini dikumandangkan..
 
"Eh !! Kan bagus Laungan Azan tu kuat, kalau boleh biar berkilo-kilo meter pun takpe, nak ajak tunai perintah Allah, Ajak menuju kejayaan kot . Bukan ajak pegi Kugiran Kenduri Kahwin. Hadoi Pening arrrrrrRR !!"

Dari awal pensyari'atan Azan, Syaitan lari bertempiaran apabila azan dilaungkankan.
Akhir Zaman, Yakjut Makjut akan lari ke gunung-gunung apabila azan berkumandang.

Hadis Abu Hurairah r.a: Nabi s.a.w bersabda (maksud):
"Apabila syaitan mendengar azan, dia akan lari bertempiaran sehingga tidak mendengarnya lagi.Setelah azan selesai,dia kembali lagi untuk menghasut. Begitu juga apabila mendengar iqamat. Dia akan lari sehingga tidak mendegarnya lagi dan sebaik sahaja iqamat selesai, dia kembali sekali lagi untuk menghasut." (H.R Imam Muslim)

Masa kita sekarang ini, azan dianggap mengganggu tidur, azan dianggap membingitkan oleh Orang Islam sendiri..Apakah Islam hanya sebagai Topeng ?

Satu KISAH diceritakan oleh seorang Dato' di Sg. Penchala pagi tadi. Beliau yang memiliki rumah di kawasan berdekatan masjid di kawasan lain, yang jirannya seorang yang berbangsa Cina bukan beragama Islam.

Setiap hari laungan azan akan dikumandangkan, dan pada suatu hari azan subuh tidak didengari oleh penduduk kawasan tersebut (mungkin lupa tekan suis speaker kot). Siangnya, Jiran yang berbangsa Cina itu bertanya kepada Dato' " Apa pasai ini hari itu LAGU talak pasang, saya tunggu lama wooo." (Tamat Kisah)

Lihatlah, bangsa lain yang bukan beragama Islam pun suka mendengar Azan, malah ternanti-nanti. Tetapi sebilangan dari umat Islam seolah-olah fobia dengan Azan..

Hmmmm Allahu Robbi !! Membebel pulak tengahari ni..


"Ya Allah, Ampunkan dosa Kami , Sesungguhnya kami ini Jahil tidak mengetahui, ya Allah.. Bukakanlah pintu hati kami dengan cahaya petunjuk kebenaranMu.."

Labels:

posted by faQirilallah @ 2/26/2014 12:43:00 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
Powered by
ade cerita ttg aku

A.K.A : M.S.Hidayatullah Al-Azhari
Location : Malaya
Pekerjaan : Khadim Masjid Al-Hidayah & Faidu Rahmah
Toriq : Asy-Syaazuliyyah
Status : Ummu Haura' Muhammad
Mood: Penuh rasa ta'zhim ku persembahkan ketika Allah S.W.T Mentajallikan KeindahanNya


Segala Puji BagiMU Ya ALLAH, Yang Pertama.. Tanpa Ada Yang Mengawali, Yang Terakhir.. Tanpa Ada Yang Mengakhiri, Yang Tak Terlihat.. Oleh Pandangan Orang Yang Memandang, Yang Tak Tergambarkan.. Oleh Bayangan Orangg Yang Membayangkan, KAU Ciptakan Makhluk.. Dengan KekuasaanMU, KAU Ciptakan Segala Sesuatu.. Dengan KehendakMU, Segala Puji Ya ALLAH, Yang Memberi Kami Kemampuan.. Untuk Mensyukuri NikmatMu, Yang Membuka Bagi Kami.. Pintu-Pintu Ilmu KeilahianMu, Segala Puji Ya ALLAH, Dengan Segenap Pujian Yang Dikumandangkan.. Para Malaikat.. Dan Sekalian Makhluk Yang Dimuliakan, Segala Puji BagiMU, Atas Nikmat Yang KAU Berikan.. Kepada Kami.. Hamba-HambaMU.. Yang Telah Mendahului.. Mahupun Yang Akan Datang Kemudian, Pujian Kami Aturkan kepada MU.. Sebagai Penghubung Untuk MentaatiMU.. Dan Meminta Ampunan, Sebagai Penyebab Memperoleh Redho.. Pengantar Jalan..Menuju Syurga Segala Puji BagiMU Ya ALLAH, KAU Ciptakan Kami Sebagai Hamba, Dan Sebagai Umat Nabi Muhammad.. KekasihMU. ______________ __________________ _____________________

Previous Post
Archives

HotLink's
Semasa
Club's
Rakyat A.K.A Kerajaan
Blogger's Clan'z


Muaaahh Islam

Komuniti Blogger Azhari

BLOGGER

© 2005 Aboo Haura' Hidayatullah Al-Azhari Blogspot Template by Isnaini Dot Com